Izdvojeni natječaji i ostale informacije – 27.2.2018.

Aktivne natječaje možete preuzeti ovdje – LINK

Aktivne natječaje možete preuzeti ovdje – LINK

E- savjetovanje o Nacrtu pravilnika o provedbi mjere 17 “Upravljanje rizicima”, podmjere 17.1. “Osiguranje usjeva, životinja i biljaka”

Putem portala e-savjetovanje, u javnu raspravu pušten je Nacrt pravilnika o provedbi mjere 17 “Upravljanje rizicima”, podmjere 17.1. “Osiguranje usjeva, životinja i biljaka” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Savjetovanje je otvoreno do 05.03.2018.

Izvor i više informacija: http://ruralnirazvoj.hr/sudjelujte-u-raspravi-o-nacrtu-pravilnika-o-provedbi-mjere-17-upravljanje-rizicima-podmjere-17-1-osiguranje-usjeva-zivotinja-i-biljaka/  

Informativna radionica za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održat će 05. ožujka 2018. u Slavonskom Brodu  info – radionicu za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Radionica će se održati u prostoru : Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Ul. Matije Mesića 9, Slavonski Brod, s početkom u 11 sati. Cilj info-radionice je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kriterijima Poziva te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata. Radionica je usmjerena na predstavnike potencijalnih prijavitelja, kako je navedeno u dokumentaciji samog Poziva, a to su sljedeće pravne osobe: udruge, vjerske zajednice, ustanove socijalne skrbi, zaklade, jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave, međunarodne organizacije, vijeća i koordinacije nacionalnih manjina. Prijave se zaprimaju do petka, 02. ožujka 2018. do 12:00 sati.

Izvor i više informacija: http://www.mdomsp.hr/vijesti-8/info-radionica-u-slavonskom-brodu-esf/8992  

WiFi4EU | Besplatan Wi-Fi za građane Europe

Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji.

Proračun programa WiFi4EU iznosi 120 milijuna EUR za razdoblje 2017. – 2019. Njime će se poduprijeti postavljanje najmodernije Wi-Fi opreme u središta javnog života.

U okviru prvog poziva na podnošenje prijava moći će se prijaviti samo općine (ili ekvivalentna lokalna uprava) i udruženja općina u ime općina koje predstavljaju.

Dodatne informacije o programu WiFi4EU dostupne su na sljedećim poveznicama:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-besplatan-wi-fi-za-gradane-europe

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/faq/wifi4eu-pitanja-i-odgovori

Za primanje najnovijih informacija o inicijativi WiFi4EU, potrebno je upisati adresu e-pošte i prijaviti se na elektroničke obavijesti: http://ec.europa.eu/newsroom/dae/subscription-quick-generic-form-fullpage.cfm?email=&ret=Invalid%20email%20address%3A%20%2E&service_id=863 

Radionica za JLS-ove o uvođenje besplatnog WiFi-ja u javnim prostorima

Radionica je predviđena za predstavnike gradova i općina, odnosno predstavnike jedinica lokalne samouprave. Na radionici će sudionici biti upoznati s detaljima programa WiFi4EU, mogućnostima i uvjetima prijave, kao i tehničkim zahtjevima za Wi-Fi opremu koje je propisala Europska komisija.
Sudionici se na radionicu mogu prijaviti putem online obrasca, a prijave će se zaprimati do 07.03.2018. Radionice će biti održane tijekom ožujka i travnja, a prijavljeni sudionici će pravovremeno biti informirani o točnom vremenu i mjestu održavanja. Prva besplatna radionica bit će u Zagrebu, dok će se ostale radionice održati u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Šibeniku, ovisno broju zaprimljenih prijava.

Izvor i više informacija: http://www.udruga-gradova.hr/radionica-jls-ove-uvodenje-besplatnog-wifi-javnim-prostorima/