Najava manifestacije

Međunarodni etno susreti Dunav – Drava tradicionalno se održavaju svake godine i na njima lokalno stanovništvo pokazuje svoju bogatu kulturnu baštinu. To je zbiljsko mjesto okupljanja naroda koji žive uz Dunav i Dravu. Bogata ponuda lokalnih jela, pića, narodnog stvaralaštva, suvenira, autohtonih poljoprivrednih proizvoda, običaja, plesa i pjesme okuplja veliki broj ljudi koji žive u području uz ove dvije europske rijeke.

Općina Bilje, već je 20.-tu godinu organizator ovog događanja, koje uvelike pridonosi razvoju ruralnog turizma, jer dovodi veliki broj sudionika, a samim time i posjetitelja, koji vrlo radi ostaju u destinaciji i više dana.

Scenografija dvorca Eugena Savojskog u Bilju pokazala se kao prekrasan prirodni ambijent, tako da će se manifestacija po drugi put održati u parku zaštićene prirodne cjeline ispred dvorca, i to 15. i 16. lipnja 2019. godine.

Mnoštvo sadržaja manifestacije, nuditi će za svakoga ponešto: sajam domaćih proizvoda, promocija gastro specijaliteta Baranje: fiš paprikaš, šaran u rašljama, čobanac, smotra folklora, nastupi tamburaških sastava te radionica za djecu. Manifestaciju će zatvoriti koncert Najboljih hrvatskih tamburaša, u nedjelju 16. lipnja, s početkom u 20,00 sati.

U nastavku Vam donosimo detaljan program manifestacije.

15.lipnja 2019. god. SUBOTA 

14,00 sati – sajam domaćih proizvoda

15,00 sati –  natjecanje u kuhanju graha, Grahijada

19,30 sati – Smotra folklora

21,00 sati – koncert TS „Hrvatski sokol“

16.lipnja 2019.god. NEDJELJA

14,00 sati – sajam domaćih proizvoda

16,00 sati – koncert TS „Kočije“

18,00 sati – konjička predstava kluba Herkules

20,00 sati  – koncert TS „Najbolji hrvatski tamburaši“

Cjelodnevna gastronomska ponuda baranjskih specijaliteta!

Prijave za sudjelovanje na sajmu domaćih proizvoda i za grahijadu primaju se na broj tel: 031 751 480 ili na mail: info@tzo-bilje.hr, zaključno sa 13. lipnja 2019. god.

Direktorica TZ općine Bilje

Daniela Mihaljević